Bu mektup, [İmam Rabbani hazretleri tarafından] Küçük Beğ Hisari’ye yazılmıştır. Bir sualine cevap vermektedir:
Allahü teâlâya hamd olsun! Onun seçtiği kullarına selam olsun! Küçük Beğ Hisari hazretleri soruyor ki (Bir kimse, bütün bilgiler iki üç harfte yerleşmiştir) diyor. Bu söze inanılır mı?
Cevap: Böyle söyleyen kimsenin bunu işiterek veya kitaplardan okuyarak söylediği anlaşılmaktadır. Çünkü, önceki büyüklerden birkaçı böyle şeyler söylemiştir. Hazret-i Emir “keremallahü teâlâ vecheh” de (Bütün bilgiler, Besmelenin (B) harfinde, hatta bu harfin noktasında yerleşmiştir) buyurdu. Bunu size söyleyen kimse, böyle olduğunu biliyorum demek istemiş ise, iki şey düşünülebilir:
1- Bütün bilgilerin iki-üç harfte yerleştirildiklerini bana bildirdiler derse, bu harfleri bildiğini veya bilmediğini söylese de sözü doğru olabilir.
2- Bütün ilimleri, iki-üç harf içinde bana bildirdiler. Bu iki-üç harf içinde bütün ilimleri anlayorum derse yalancıdır. Bu söze inanılmaz. Doğru yolda olanlara ve Muhammed Mustafa’nın izinde gidenlere selam olsun “aleyhi ve alâ Âlihissalevâtü etemmühâ ve ekmelühâ”!
Tavsiye Yazı –> Bilim Adamlarının Din Düşmanlığı
İn nilte yâ rîhe’s-sâba yevmen ile’l-ardi’l-harem
Belliğ selâmî ravdaten fihe’n-Nebiyyi’l-muhterem
(Ey sabah rüzgarı, bir gün yolun Harameyn’e, Mekke Medine’ye uğrarsa, orada bir bahçe vardır; o bahçeye benden selam söyleyin. Ey yeryüzünü dolaşan melekler, yolunuz Mekke ve Medine’ye uğrarsa, o resule benden selam söyleyin.)

