Sual: Yabancı bir kadını düşünüp şehvetlenmek câiz midir?
Cevap: Bu hususta Şâfiî mezhebindeki bazı âlimler “Helâl olmayana bakmak haram olduğu gibi, onu düşünmek de haramdır” demişlerdir. Çünkü Cenab-ı Hak «Allah’ın bazınızı diğerinin üzerine üstün kıldığı şeyleri temenni etmeyiniz» buyurmuştur. Âyet-i kerime bakmayı olduğu gibi, temenniyi de men etmiştir.
İbnü’l-Hâc el-Mâlikî şöyle dedi: «Böyle bir düşünce haramdır. Çünkü bu zinânın bir çeşididir. Nitekim bizim âlimlerimiz de böyle demişlerdir.» Bazı âlimler, «Bir testi alıp ondan su içen bir kimse gözünün önünde onu şarap sayıp içerse o su haram olur» demişlerdir.
Hanefî fıkıh kitaplarından Dürer’de der ki: «Kişi suyu veya mübah olan başka meşrubatı içtiği zaman fâsıklar gibi coşkunlukla taşkınlıkla içerse haram olur.» Ecnebî kadının huzurundaymış gibi düşünmek, onunla cinsî temas kurulmuş gibi tahayyül edilmesi heyeti üzerine işleyen bir mâsiyeti tasvir etmektir. İçki meselesinin benzeridir. Hanefî ulemâsından bazıları, İbnü’l-Hâcc’ın yukardaki ibâresini nakledip kabul ederek şu hadîs-i şerifi delil alır: “Bir suyu şarap içer gibi içerse, bu su kendisi için haram olur.” (İbn Âbidîn, Bakma ve Dokunma faslı)
Tavsiye Yazı –> Papazların Cevap Veremediği Sorular
Tavsiye Yazı –>İslam’da Cinsel Hayat ve Cinsel İlişki Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Edepler
Seâdet-i Ebediyye Kitabını Okumak İçin Tıklayınız.